Vorig jaar bleef Elon Musk voet bij stuk houden: Tesla had geen geld van buitenaf nodig en zou ook geen nieuwe aandelen hoeven uit te geven om eindelijk winst te draaien. En hij had gelijk, want de elektrische autofabrikant noteerde eind vorig jaar eindelijk de winstgevende mijlpaal in de boeken. Maar helaas kon het bedrijf de positieve cashflow niet vasthouden. Al snel werd er gecommuniceerd dat Tesla het eerste kwartaal van 2019 geen winst zou maken. Analisten dachten dat het verlies wel mee zou vallen, maar door het tegenvallende aantal afgeleverde auto's viel hij veel hoger uit ($700 miljoen). En blijkbaar is Musk daar zelf ook van geschrokken, want hij is van zijn ferme standpunt teruggekomen. Geld van buitenaf is nu best welkom.
Het gigantische verlies valt samen met een van de grootste schuldbetalingen in de geschiedenis van Tesla. Daardoor heeft het bedrijf nu amper nog geld over. Ook beleggers zagen dit als een probleem waardoor het aandeel met 3,2 procent inkakte. Musk greep daarop gelijk in en liet investeerders weten dat ze meer en meer auto's gaan afleveren terwijl ze nog verder in de kosten gaan hakken. Dat zou het verlies voor het tweede kwartaal wat behapbaarder moeten maken.
"There is merit to the idea of raising capital at this point. It is very important as the company scales to make sure we are on a solid foundation and that we have the appropriate financial discipline across the company and that we are spending money very efficiently. At this point, I think we are doing that," vertelde Musk aan investeerders.