Avengers: Endgame geeft elektrische Audi e-tron GT motorgeluid

Elektrische auto's zijn maar saai. Dat bewijst de nieuwe bioscoopfilm Avengers: Endgame, want daarin heeft Tony Starks nieuwe, volledig elektrische Audi e-tron en heel stoer en benzineslurpend motorgeluid meegekregen.

Met de komst van de elektrische auto is niets veel mis, behalve dat er met het verloren gaan van het motorgeluid ook een groot deel van de emotie rondom auto's wegvalt. Dat is te merken aan bijvoorbeeld de Formule E waar je tijdens de races een speld kunt horen vallen. En ook de regisseur van de actiefilm Avengers: Endgame vond het maar saai om de volledig elektrische Audi e-tron GT geruisloos door het beeld te laten zoemen, daarom liet hij er achter de schermen gewoon het geluid van een echte auto onder plakken.

Audi sponsort al langer de hele reeks superheldenfilms van Marvel en heeft daarbij voornamelijk de dikste modellen met de grootste benzineslurpers ingezet. De meest memorabele zijn wellicht Tony Starks verschillende versies van de Audi R8. 

Loren Angelo, vice president of Marketing at Audi of America laat in een statement weten dat ze blij zijn met de samenwerking met Marvel, maar de benzine-aangedreven e-tron GT veilig buiten beschouwing. "Since Tony Stark introduced the world to the iconic Audi R8 in 2008, Marvel fans have really embraced the brand. We’re eager to introduce them now to the all-electric Audi e-tron SUV and expect an equally strong fan reaction to Tony Stark’s new supercar the all-electric Audi e-tron GT concept."

Het is vreemd om te zien dat een autofabrikant die zo openlijk inzet op een volledig elektrische toekomst een van de komende elektrische modellen simpelweg laat veranderen in een dinosaurusverbrander. In dit geval is het een dubbele gemiste kans, want Tony Stark (Iron Man) staat juist bekend om zijn vooruitstrevende technologische ontwikkelingen op het gebied van elektriciteit. 

Overigens kwam Robert Downey Jr. met de e-tron GT naar de premiere van de film in Los Angeles. Of hij toen zelf uit motorgeluiden uit het raam schreeuwde, is niet duidelijk.