Heeft Cristiano Ronaldo de duurste nieuwe Bugatti ooit gekocht?

Eerder dit jaar toonde Bugatti een one-off op basis van de Chiron, een eerbetoon aan de Type 57SC Atlantic uit het interbellum. Kosten: €11,5 miljoen. Eigenaar: onbekend. In de Spaanse pers zingt echter een naam rond: die van voetballer Cristiano Ronaldo.

De one-off Bugatti draagt de naam La Voiture Noire (LVN). Dat klinkt heel kazig, maar het schijnt een hommage te zijn aan de 57SC Atlantic die Jean Bugatti (de zoon van Ettore) persoonlijk in gebruik had. In 1939 kwam de jonge Bugatti-telg om het leven, zijn zwarte auto verdween kort erop ergens in Noord-Frankrijk van de aardbodem, in een poging hem uit handen van de oprukkende Duitsers te houden. 

Er werd algemeen aangenomen dat de eigenaar van de moderne LVN de VW/Porsche-miljardair Ferdinand Piëch is, op voorspraak van aan het persbureau Bloomberg gelieerde media. Dat klinkt ook plausibel, dat een oude rijkaard die decennia binnen het concern actief is geweest, en bovendien een garage vol met Bugatti's en Porsches heeft, in zijn late jaren nog een speciaal project voor zich laat maken. Het Spaanse AS komt echter met de suggestie van een wezenlijk jongere eigenaar: de 34-jarige topvoetballer Cristiano Ronaldo. De Portugees, die vorig jaar na een eeuwigheid bij Real Madrid naar Juventus verhuisde (en in de kwartfinales van de Champions League door Ajax te kakken werd gezet), heeft voldoende financiële draagkracht en een garage vol supercars (ook Bugatti's). Hier past nog wel een speciale LVN bij.

Mocht CR7 inderdaad degene zijn die de LVN heeft besteld, dan moet hij nog wel even geduld hebben: de auto is pas in 2021 echt af. Wat we in maart in Genève zagen was een silhouet met elektromotor en een tijdelijk interieur. Dit was ook de reden waarom de ruiten ondoorzichtig waren, alleen de buitenkant is 'af'. 

Bugatti is onder leiding van kralenfan Stephan Winkelmann in een nog hogere versnelling geschakeld. Want waarom zou je 'slechts' 2,5 miljoen euro voor een auto vragen als er ook hogere prijzen mogelijk zijn. De Bugatti Divo (€5 meloen) en de speciale LVN van 11,5 miljoen bewijzen dit. Wie de laatstgenoemde auto heeft besteld weten wij gewone stervelingen niet, maar speculeren is leuk. De suggestie van Piëch is nog steeds plausibel, maar het zou kunnen dat Bloomberg er ook een keertje naast zat.

AS levert echter alleen een suggestie ('podría ser' = zou kunnen zijn), dat door alle voetbalblogjes heel gretig als 'Cristiano Ronaldo heeft 100% zeker een dikke Boegattie gekocht omg!' wordt opgeslobberd. Terwijl AS eigenlijk alleen een balletje opgooit (ghe), niets meer. We houden nog even een flinke slag om de arm, en wachten geduldig tot 2021. Wellicht kiest de eigenaar dan voor een coming out als de eigenaar van de LVN, maar zelfs dat is niet zeker. Een daily wordt de 1.500 pk sterke pretmachine in ieder geval niet.