Officieel: nieuwe Hyundai Ioniq Electric haalt bijna 300 km

Hyundai heeft de Ioniq gefacelift, en hierbij meteen een opgewaardeerde versie van de elektrische Ioniq gelanceerd. Het accupakket van de auto groeit van 28 naar 38,3 kWh. Hiermee neemt het bereik toe tot 294 km, volgens WLTP-cyclus.

Uiterlijk zijn de wijzigingen vrij subtiel: nieuwe grille, nieuwe lampjes, bumpers, the works. Interessanter zijn de specs: met een 38,3 kWh-pakket komt de auto net geen 300 kilometer ver volgens WLTP. Onder de oude NEDC-cyclus was het opgegeven bereik van zijn voorganger 280 km. Met 38,3 kWh is het accupakket marginaal kleiner dan de 39,2 kWh in de Kona Electric, de reden hiervoor is onbekend.

De e-motor blijft met 136 pk en 295 Nm onveranderd. Wel is er nu een on-board lader die 7,2 kW aankan, in plaats van de 6,6 kW van zijn voorganger. Met een 100 kW snellader kan de Ioniq in 54 minuten voor 80 procent volgeladen worden, dus we adviseren eigenaren om vooral thuis te laden. De reden voor niet echt snel snelladen ligt onder andere bij het nominale voltage van 319.4 volt, waarop de Hyundai Ioniq Electric werkt.

Het interieur van de Ioniq krijgt een opknapper, en daarnaast doet Hyundai Blue Link zijn intrede: een connected voertuigsysteem waarmee u uw elektrische Ioniq op afstand kunt in- en uitschakelen. De nieuwe Ioniq werd woensdag voor het eerst getoond op EV Trend Korea 2019 in Seoul, en komt er ook als Hybrid en plug-in hybrid.