VIDEO. Duitse politie trekt meer dan 100 supercars uit verkeer

Meer dan 100 deelnemers aan de Eurorally zijn in Noord-Duitsland uit het verkeer gehaald, nadat ze met snelheden van tot 250 km/u over de lokale A20 reden. Nu is dat niet per definitie verboden, maar wel als het een straatrace betreft.

De betreffende Eurorally is een jaarlijks terugkerend evenement met Scandinavische - in het bijzonder Noorse - wortels. Waarschijnlijk zijn het de laatste auto's die nog met een verbrandingsmotor in Noorwegen zijn overgebleven, en we zijn blij dat het land ook nog wat petrolheads telt. 

De route loopt dit jaar van Oslo naar Praag: de stoet was onderweg naar het Poolse Stettin/Szczecin, maar de deelnemers werd in de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern een halt toegeroepen. Er waren vermoedens van een illegale autorace, en terwijl dit onderzocht werd, mochten de auto's even nergens naartoe. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen, de politie omschreef de deelnemers als relaxed en meegaand.

Naar aanleiding van het bericht doken wij eens wat dieper in de rally en de deelnemende auto's. Op onderstaande video's ontwaren we onder andere een hele sleep Benzen, inclusief een R-Klasse 'Fake Taxi'. Verder doen er Supra's,  Corvettes, Skylines, een i8, klassieke muscle cars, een oude Escort, en een Trabbi mee, om maar een paar voorbeelden te noemen. Kortom: voor elk wat wils, behalve voor Jesse Klaver dan, die ligt al na een halve minuut in een hoekje met zijn knietjes opgetrokken te huilen

Het grappige is dat je bij het wegrijden van het - voornamelijk - achtcilindergeweld allemaal locals met hun Tesla, i3, 500e en wat dies meer zij voorbij ziet komen. Noorwegen is echt al flink geëlektrificeerd.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacffbc266f1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });