Mercedes EQC productiestart: eerste elektro-Benzen rollen van band

Acht maanden na de officiële onthulling zijn in de Mercedes-fabriek in Bremen de eerste productie-exemplaren van de EQC gebouwd. 

De EQC is hiermee de tweede elektro-SUV van de Duitse premium-merken, die in 2019 uitkomt. De Audi e-tron beet in februari van dit jaar als het spits af, BMW volgt in 2020 als laatste van de drie met de iX3. Deze bestaat alleen nog als concept, maar is al wel te reserveren

Das Haus noemt de EQC met gevoel voor humor 'de Mercedes onder de elektrische voertuigen', in Duitsland gaat de basisversie €71.281 kosten. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. De auto heeft als EQC 400 4MATIC 408 pk uit twee elektromotoren, het bereik bedraagt 445 - 471 km volgens de verouderde NEDC-cyclus. Via de onboard-lader kan het 80 kWh-pakket met 7,4 kW opgeladen worden, aan de snellader haalt de EQC maximaal 110 kW. Sterke punten om de gevestigde elektro-orde mee te bestrijden zijn interieurkwaliteit en algehele afwerking, en een stille cockpit. Want hoe leidend Tesla ook mag zijn, in een Model X is het een heel stuk lawaaiiger dan in een I-Pace, e-tron of EQC. 

Update. Mercedes-Benz Nederland heeft de EQC in de configurator gegooid. Hierdoor weten we dat de auto een vanafprijs van €80.995 heeft. Dit is iets lager dan de €84.100 die Audi voor de e-tron rekent.