Duitse rechter zegt 'NEIN' tegen nazikenteken

Een Duitse automobilist die het wenskenteken VIE-HH-1933 had aangevraagd, is teruggefloten door de rechter en moet iets anders kiezen. He did nazi that coming.

Hitler-grappen en verwijzingen worden door nette mensen nergens gewaardeerd, maar in Duitsland zelf zijn ze hier nog een tandje scherper op. Het verbaast ons dan ook niks dat er vrij vlot na de uitgave van een kenteken met 'HH 1933' erin (we zijn Erik Mouthaan niet, dus we gaan niet uitleggen hoe dit fout is) een klacht kwam. 

De Duitse RDW bepaalde vervolgens dat het kenteken weer ingetrokken wordt, waarop de aanvrager naar de rechter stapte. Deze gaf de autoriteiten gelijk, maar besloot ook dat de opdracht van de RDW om de platen ongeldig te laten verklaren en nieuwe aan te schaffen te ver ging. Alleen de bestuurder beslist of hij een nieuw kenteken voor zijn auto aanschaft. Het is niet bekend wat voor auto de aanvrager rijdt, een oude Kever zou het meest toepasselijk zijn.

Aan de ene kant is de beslissing begrijpelijk, maar aan de andere kant heeft er bij de Duitse RDW gewoon iemand zitten snurken. Er zijn zat combinaties met een oorlogsverleden die niet zijn toegestaan: NS (Nationalsozialismus), HJ (Hitlerjugend), KZ (Konzentrationslager), SA en SS. 'HH' als eerste twee letters bestaat overigens wel, dit is het kenteken van de Hanzestad Hamburg.