Koop deze extreme - en zeldzame - Renault Twizy F1

Ongeveer zes jaar geleden verraste Renault Sport de wereld met een bizarre F1-achtige versie van de Renault Twizy. Dit extreme concept bleef bij een one-off, maar een tuner besloot vijf eigen kopieën te maken. Eentje hiervan staat te koop. 

De Twizy F1 van Renault had een tot 100 pk opgevoerde elektromotor (origineel 18 pk), met KERS en een F1-style achterlicht. Dit alles werd bijgestaan door enorme wielen en banden - F2-exemplaren voor in nat weer - en een overdaad aan belachelijke spoilers. Evenals de legendarische Espace F1 uit 1994 kwam het concept niet verder dan een enkel exemplaar voor in demo's en intern gebruik. 

Het Britse Oakley Design vond  dit zonde, en kopieerde het concept. Zo ontstonden vijf Twizy's die elk voor een klant waren die al een auto bij Oakley had besteld. Weliswaar hadden deze geen enorme pk-sprong zoals bij het origineel, maar wel een powerbox die het koppel verhoogde van 55 tot 100 Nm.

De Twizy die nu te koop staat heeft een custom metallic blauwe lak met bijpassende blauwe stoelen en gordels. Alle gekke vleugels en spoilers werden overgenomen van Renaults concept. Het exemplaar dat nu te koop staat is auto #3, die hoorde bij een Bugatti Chiron. Prijs? £26.500. Aardig feitje: de vijfde en laatste Twizy F1 is van de Nederlandse DJ en producer Afrojas, die het ding in 2017 bij een liefdadigheidsveiling tijdens de Gumball-rally kocht. U vindt de advertentie HIER, we gokken dat de bijpassende Chiron er niet bij inbegrepen is.