Eindelijk! Ook hutten sleuren met de Tesla Model 3

Uitstootloos naar de camping was nog niet mogelijk voor Tesla Model 3-rijders. Althans niet met de caravan, of met de fietsdrager achter de batterijmobiel. Maar gelukkig heeft Elon Musk het probleem opgelost. Met een trekhaak.

In heel Europa staan Nederlanders bekend vanwege de letters NL op de nummerplaten. Het staat volgens de Duitsers voor Nur Links (≈altijd linksrijden). Maar als de Nederlander niet linksrijdt, dan rijdt hij in ieder geval met een caravan. Dat laatste hield in dat hij in ieder geval niet op weg was met een Tesla Model 3, want die is niet leverbaar met een trekhaak. Tot nu, want Tesla maakte zojuist bekend dat sleurhutters vanaf nu ook van harte welkom zijn om een Model 3 te bestellen.

Voor €1080 krijg je een afkoppelbare trekhaak achterop je Model 3. Iedereen die zijn accumobiel al voor de deur heeft staan, is een pechvogel, want ze worden niet achteraf ingebouwd (iets met de Europese regelgeving).

Op de haak mag een ski-/fietsendrager of aanhanger van maximaal 910 kilogram worden bevestigd. Hij is alleen leverbaar op de Model 3 Standard Range Plus,  Model 3 Long Range AWD en op RWD Model 3s. De Performance-modellen kunnen de trekhaak niet meekrijgen omdat de banden te zware lasten te verduren zouden krijgen.

Behalve de haak en de bevestigingspunten voor de stekkers van de aanhangers bevat het trekhaakpakket een software-aanpassing voor de computers in de Tesla. Happy camping!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5debe1a059f1f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });