Zo Duits: Bentley Continental GT Cabrio eert Bayern

Aangezien de generatie RAF-piloten uit de jaren '40 nu wel zo'n beetje op de eeuwige jachtvelden bivakkeert, mag het Britse Bentley weer lief doen voor Duitsers. Bovenstaande Bentley Continental GTC is helemaal fan van de deelstaat Beieren.

U vraagt zich wellicht af wat er nou zo Beiers is aan de Bentley, en dat komt omdat de wijzigingen vrij subtiel zijn. Eigenlijk heel on-Duits subtiel, onze oosterburen zijn luidruchtiger dan dat. Maar soit. De Conti GTC onderscheidt zich van standaard door middel van vlaggetjes: de blauw-witte vlag van Beieren siert de flanken en de hoofdsteunen. Ook de algehele kleurstelling is blauw-wit: de softtop is Imperial Blue, de lak eronder Glacier White. Opnieuw: veel te subtiel voor de gemiddelde Duitser, maar Bentley is dan ook nog overwegend Brits.

Voor het design van de one-off tekende Mulliner, de in-house verfraaiiers van Bentley. Eigenlijk verwachtten we dat Mulliner zich meer op ambitieuze projecten zou toeleggen, zoals de Mulsanne waarmee het in 2016 op de proppen kwam. Echter, Bentley verkeert in financieel zwaar weer, dus dat project staat even op een laag pitje.

De Beierse Bentley - voorzien van forse 22 inch Mulliner Driving Specification-wielen - werd voorgesteld in Bentleys dealerschap in München, het is en blijft een one off. Nu nog een paar mooie kentekenplaten erop, een goede polka uit de speakers, drie dirndl-meisjes erin, en gaan met die W12.