Volkswagen organiseert 'Fuck.up night', maar niet op die manier

Een door Volkswagen georganiseerde fuck up-night, zou u daar naartoe willen? Wees gerust: ondanks de zeer on-Duits prikkelende naam is het godzijdank niet wat je in eerste instantie zou denken.

In sommige culturen is falen iets geaccepteerder dan in andere culturen. U kent wellicht het Amerikaanse adagium dat 'je geen ondernemer bent als je niet minstens een keer failliet bent gegaan'. In Europa doen we hier wat verkrampter over, zeker bij de af en toe wat formele oosterburen. Dit bracht het management van Volkswagen bedrijfsvoertuigen ertoe om zogeheten Try, Fail and Learn-clinics te organiseren, waarin centraal staat dat je uit fouten en vastgelopen projecten juist erg goede lessen kunt trekken.

De naam voor de clinics is een zeer opmerkelijke, voor een Volkswagen-initiatief: fuck.up night. Lekker hip en jong en dynamisch zal het wel zijn, maar tegelijkertijd is het ook wat raar voor een concern dat een model voert dat 'up' heet. Maar goed: onlangs werd de tweede fuck.up night gehouden, waarin vooral lekker werd gebrainstormd en geen uitlaatpijpen werden gesodomiseerd, zoals u kunt lezen in de publicatie Automobilwoche. En nee, we gaan dat internetplaatje van die meneer met zijn Range Rover niet linken.