BMW M8 laat bestuurder meer dan ooit rij-instellingen tweaken

Door de jaren heen sijpelde er steeds een beetje race-technologie door naar straatauto's, dat is een van de verdiensten van de racerij. Dat dit nog steeds in volle gang doorgaat, bewijst BMW, dat de nieuwe M8 volstopt met snufjes.

Over de zin en onzin van race-geïnspireerde gimmicks in een GT van 2 ton in kilogrammen mag u onderling een discussie voeren, maar wanneer BMW later dit jaar (of volgend jaar) met de M8 Coupé en Cabriolet op de proppen komt, krijgt deze niet alleen een setup-knop voor de configuratie van de aandrijflijn en het chassis, ook een selectie van reminstellingen behoort tot de mogelijkheden.

BMW M GmbH lanceert met de M8 een nieuw display en besturingssysteem voor de configuratie van aandrijflijn-, chassis- en rijhulpsystemen. Deze vindt vervolgens zijn weg naar alle high performance modellen, de volvette 'M'modellen dus. BMW: "Behalve extra voertuiginstellingen, die via de Setup knop zijn te kiezen, profiteren bestuurders ook van een nieuwe M modus waarmee de displays en de rijassistentiesystemen kunnen worden geconfigureerd." Via de rode M-knoppen aan het stuur (M1, M2) kunnen nu al persoonlijke configuraties worden opgeslagen, dit wordt in de M8 aangevuld met een centrale knop in de middentunnel. Je moet er even op studeren, maar dan heb je ook wat.

Wie kiest voor de -krachtigere en duurdere - M8 Competition, krijgt er een TRACK-rijmodus bij. In deze instelling gaan alle hulpjes die uit kunnen ook daadwerkelijk uit. Ook het audiosysteem en het Control Display gaan in deze stand uit, 'om de bestuurder op geen enkele wijze af te leiden.' Kortom: de klant mag lekker coureurtje spelen, het enige dat er nog aan ontbreekt is het zelf verschuiven van de rembalans.

Nou mooi, kom maar door met die M8 dan, BMW. We gokken dat we hem medio juni officieel gaan zien, rondom de 24 uur van Le Mans. Immers, BMW doet dit seizoen aan de race mee met een paar M8 GTE's. Wie alvast een voorproefje wil, kijkt naar bovenstaande lekfoto, die onlangs op Instagram verscheen. Hierop zien we de M8 Competition, die we overigens ook al uitgebreid in deze lekplaatjes mochten ontwaren. Ook maakte BMW een video, die door coureur Martin Tomczyk -kuch- heel naturel aan elkaar gepraat wordt.