LIVE. Formule 1 Grand Prix van Spanje 2019

Max Verstappen verdeelt het Ferrari-team vandaag over de tweede en de derde startrij. Daarvoor staan de twee Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Hier vind je alles om de Grand Prix van Spanje live te volgen.

Uiteraard staan de zilverkleurig wagens van Mercedes wee vooraan in Barcelona, daarachter is het de Ferrari van Seabstian Vettel, die gevolgd wordt door de Red Bull van Max Verstappen. De RB15's van Verstappen en Pierre Gasly hebben vanmorgen nieuwe aandrijfassen gekregen. Is er een probleem bij het Honda? Spannend! 

Door gridstraffen is de uitslag van de kwalificatie niet de startvolgorde in Barcelona. Ricciardo heeft drie plaatsen straf door zijn crash tegen Kvyat in Baku. Ook Giovinazzi en Rusell hebben straf en Hulkenberg moet vanuit de pitsstraat vertrekken.

(Maximaal voorbereiden? Check nog even de Autobahn F1 Show)

Ze starten om 15:10 uur met het racespektakel in de in het mediterrane Barcelona. Live meekijken kan op Ziggo Sport en ESPN Sport. Voor rondetijdenanalyses, video's, gifjes en al het andere dat niet op uw Tweede Scherm mag ontbreken volgt u @AutobahnEU op Twitter (of refresh de pagina eindeloos en kijken hieronder). Hup Daniil! 

UPDATE: Klik hier voor het volledige verslag met de uitslag van de race.