Boze Brabantse boeren kiepen auto's dierenrechtengekkies om

De betreffende boeren hadden hier een goede reden voor, want het geteisem uit binnen- en buitenland bezette een varkensstal. Het was voor de varkenshouders en hun rug nog een geluk dat deze mensen geen elektrische auto hebben...

De activisten van de club Meat the victims drongen gistermiddag - 125 man sterk - de stallen van een varkensboer in Boxtel binnen, en werden hier uiteindelijk laat in de avond door de politie weer uitgehaald. Enkele collega's van de boer, die zich solidair toonden, kwamen met een tegendemonstratie. Hierbij moesten de auto's van de activisten - makkelijk herkenbaar aan de vele ideologische stickers - het ontgelden. Deze gingen op hun dak of zijkant in de greppel, zoals te zien is op onderstaande beelden.

Zoals u aan de kentekens kunt zien, was het een vrij internationaal gezelschap. Dit gegeven wordt ook ondersteund door een video van het moment dat de mensen bij de hardwerkende ondernemer binnenvallen, hier wordt Engels gesproken. De politie heeft enkele tientallen activisten aangehouden, omdat ze zich niet konden legitimeren. Van de rest zijn de personalia geregistreerd.

Aangezien elektrische auto's waarschijnlijk budgettair nog niet binnen het bereik van de gemiddelde dierenrechtenactivist komen, verplaatsten ze zich met vrij normale, conventionele auto's. Hadden ze elektrisch gereden, dan stonden hun auto's waarschijnlijk nog gewoon op vier wielen, aangezien elektrische auto's een gigaton wegen. Op de foto's zien we eigenlijk wat we konden verwachten: Animal Liberation Front-vlaggen en de usual suspects, qua tronie.