U raadt nooit welke auto's de meeste elektrische storingen hebben

We horen u zeggen 'haha nou dat mo├ęten wel Franse auto's zijn*, nietwaar? Toch..Toch?!'. Nou nee, het zijn de zo geliefde premium-auto's die het slecht doen in het laatste - Duitse - betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power.

Een ijzeren wet in de automechanica luidt: hoe meer je je auto's volpropt met elektronica, hoe meer er kapot aan kan gaan. Precies dit lijkt op te gaan voor de met tech overladen premiumauto's van tegenwoordig. In het nieuwste Duitse betrouwbaarheidsonderzoek scoren zowel Audi, Mercedes, als BMW ver onder het gemiddelde.

Waar de auto-industrie gemiddeld op 115 problemen per 100 voertuigen uitkomt, scoort Audi 142, Mercedes-Benz 137, en BMW 129. Hiermee nestelen de luxewagens zich onderin de ranglijst. Alleen Fiat en MINI (wat eigenlijk ook BMW is) doen het slechter dan Audi, met respectievelijk 152 en 166 problemen. Van de dure merken doet Volvo het met 111 problemen het best. Porsche is wel meegenomen in het onderzoek, maar de steekproef was te klein voor een plekje in de resultaten.

Het best presterende merk is Mitsubishi, met 85 storingen. Kortom: u moet allemaal een Outlander kopen, of een Eclipse Cro...hahahaha, sorry, dat kregen we niet zonder te lachen uit de vingers... Het onderzoek vindt u hier, we plakken het grafiekje-waar-het-om-draait voor het gemak even onder dit topic:

*eerlijk is eerlijk, ook PSA en Renault scoren allemaal ondergemiddeld, dus als u Franse auto's elektronische rampen vindt, kunnen we u niet helemaal ongelijk geven.