Bizar! Slapende Tesla-Autopilot-alcomobilist van A27 geplukt

Wat we nu toch aan onze fiets hebben hangen... De politie heeft vannacht op de A27 bij Eemnes een Tesla-bestuurder met een slok op aan de kant gezet. Dit had wat voeten in de aarde, want meneer was in slaap gevallen.

De 50-jarige bestuurder uit Meppel viel op omdat hij dicht op zijn voorganger reed. Toen de politie langszij kwam, constateerden ze tot hun verbazing dat de bestuurder achter het stuur lag te snurken. "Een volgteken werd gegeven maar de bestuurder merkte dit niet op en de Tesla begon ons zelfs in te halen toen wij de snelheid omlaag brachten", aldus de politie. Ja gek he, dat hij dit niet opmerkte, jullie zeggen net letterlijk zelf dat hij lag te slapen, stelletje muppets... Instant update: de huisjurist meldt dat alles omschreven moet worden in een PV, anders is het niet aangetoond voor de rechter.

Met behulp van de sirene wist de pliesie de man uiteindelijk uit droomland te bevrijden. Zonder incidenten, welteverstaan. Hier moeten we aan de ene kant Tesla een compliment geven, maar aan de andere kant een uitbrander: eigenlijk zou een auto zonder enige input van de bestuurder niet zo lang op Autopilot moeten kunnen rijden - misschien had de man een sinaasappel ingezet?

De apenlul bestuurder blies na staandehouding 340ug/l, boven het wettelijk maximum van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet. Tesla's: je kunt er niet alleen al rijdend in van bil gaan, ook een dutje na een paar gin-tonics behoort tot de mogelijkheden. Silver lining: zonder Autopilot had deze man zich waarschijnlijk ergens een vangrail ingeboord.