BMW i8 ondergekalkt door recalcitrante Duitser

In de naam der kunst is veel toegestaan. Het hermodelleren van de BMW i8 van een vriend bijvoorbeeld, met diens toestemming uiteraard. Het exemplaar is zonder meer de creatiefste i8 die bij de oosterburen rondrijdt.

De i8 is een zelfstandig 'vorm- en kleurexperiment', gemaakt door de kunstenaar Thomas Scheibitz. De auto is niet van hem, maar van een goede vriend, die toestemming gaf voor de verfdouche. Het ontwerp zelf komt niet uit de lucht vallen: Scheibitz baseerde het op een eigen kunstwerk (op canvas) uit 2017. Een cynicus zou kunnen zeggen dat het dus een vrij makkelijke kopie is van doek naar lak, maar dat zouden wij - als kunstminnende witte wijn-'sippende' autosnobs - nooit zeggen.

Het is vooral de rechterzijde van de i8 waar zich de meeste kleuren bevinden, links is wat minder uitbundig, en staat dientengevolge ook wat minder op de gevoelige plaat. Overigens is de hybride BMW geen onbekende in de kunstwereld: al in 2016 plaatste Scheibitz een eigen buizensculptuur met de naam 'Holy Motors' achter de achterruit van de i8. En je kunt ervan zeggen wat je wilt, de i8 is wel een stuk kleurrijker dan de saaigrijze exemplaren, die is veelvoud rondrijden.

Bij het zien van bovenstaande beelden denkt u wellicht 'ah, dat is er eentje uit BMW's langdurende serie Art Cars', maar nee. De i8 is geen Art Car en evenmin een werk in opdracht van BMW, stellen de Duitsers. Ondanks dat laten ze de gratis promotie natuurlijk niet lopen. Het leverde ons een dozijn aan hi-res foto's op, waar u uw al dan niet gezouten mening mag geven in de comments.