Volkswagen Touareg V8 TDI prijzen: 300 euro per pk

Enkele maanden geleden presenteerde Volkswagen de ultieme Touareg: een exemplaar met een 4.0 V8 TDI onder de kap. Wilt u ook GroenLinksers laten huilen met deze reuzendoder? Dan heeft VW een prijsje voor u.

De 4.0 V8 TDI is terug van weggeweest. De motor, die we even zagen in auto's als de Porsche Panamera en de Bentley Bentayga, is door de labtechnici sinds zijn terugtrekking van de markt helemaal Euro 6d-compliant gemaakt, en klaar voor ronde twee. Aan de Touareg de eer om klimaatspijbelaars de stuipen op het lijf te jagen, en rijke paardenboeren van voldoende trekkracht te voorzien.

De 422 pk en 900 Nm sterke Touareg staat in de Nederlandse prijslijst voor €125.770. Voor dit geld krijgt u Adaptive Air Suspension, 18-voudig elektrisch verstelbare Ergo comfortstoelen, LED-verlichting, 19 inch lichtmetalen velgen, Discover Pro radio-, navigatie- en multimedia, Car-Net online diensten, adaptive cruise control, Front Assist, Lane Assist, Park Distance Control en een elektrische achterklep. Bij het binnentreden van uw SUV kijkt u uit op ‘Vienna’ leren bekleding en openporig eikenhout. Dat u het even weet.

Instappen in de spirituele opvolger van de Touareg V10 TDI kan vanaf deze zomer. U rijdt dan het dealerterrein af met een 0-100 in 4,9 seconden. Gaat de rit volle gas verder over de snelweg, houd dan rekening met snelheden van 250 km/u. Hoewel we dit soort strapatsen eerder bij de oosterburen aanbevelen.