Max Verstappen rijdt zesde tijd in tweede vrije training Monaco

Problemen met de RB15 hielden Max Verstappen tijdens de tweede vrije training lange tijd in de pits. Het levert wellicht een vertekend beeld op met de Limburger op P6 en Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op de eerste twee plaatsen.

De hele tweede trainingssessie stonden de twee Mercedesrijders bovenaan in de rondetijden. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton wisselden daarbij steeds van eerste en tweede plaats. De derde was voor Ferrari-rijder Sebastian Vettel die nu eens niet gevolgd werd door zijn teamgenoot, maar door Pierre Gasly.  De Fransman zat op acht tienden van de tijd van de Mercedii. 

Opvallend genoeg reed Thai Alexander Albon in zijn Toro Rosso de vijfde tijd. Daarna is het pas Max Verstappen, die in de eerste vrije training nog de tweede tijd pakte. De Limburger had last van een waterlek in zijn motor en het team had veel werk bij het herstellen van het probleem. Toen de auto weer klaar was, had Max echter een probleem met de grip van zijn wagen. 

In deze sessie kwam de McLaren van Carlos Sainz ook eindelijk op de baan. De Spanjaard heeft een nieuwe set electronica in zijn wagen gekregen, waar door de McLaren het weer deed. Gelukkig het team de traditie hoog, doordat nu Lando Norris met problemen kampte: hij had een beschadigde vloer, waardoor dat deel van de auto vervangen moest worden.