Max Verstappen had motor in foute stand tijdens GP Monaco

Nederlander Max Verstappen heeft gisteren tijdens de GP van Monaco bijna de hele race in de verkeerde stand gehad na de hectische pitstop en clash met Valtteri Bottas. Het verklaart waarom hij af en toe moeite had met het bijhouden van Lewis Hamilton.

De aanvaring met Valtteri Bottas leverde Max Verstappen gisteren niet alleen een tijdstraf van vijf seconden op. De Limburger had ook een motor in de verkeerde stand door alle hectiek tijdens de safetycar en de snel ingelaste pitstop.

Bij het inrijden van de pitstraat kreeg Max over de radio te horen dat hij de Honda in modus Torque 12 moest zetten, om vervolgens bij het uitrijden van de pitstraat over te schakelen naar Torque 6. Door de touché met Bottas vergat Verstappen die laatste switch echter te maken, en hij reed door in standje 12.

Vlak na het verlaten van de pitstraat ontdekt hij zijn fout en vertelt zijn team het probleem: "Shit, I didn't do the torque." In plaats van overschakelen op de normale modus voor een race, bleef de auto dus in de agressieve startstand staan. Het is een wijziging die je niet kunt maken terwijl de auto gewoon over de baan rijdt, en dus zat Verstappen opgescheept met de verkeerde koppelstand.

Tegen Motorsport vertelt hij: "I had massive lag on the first couple [of laps], I can't say the exact number, but quite a lot of percentage of going on the throttle. So I had nothing, and then the power kicked in. It wasn't nice to drive but I managed to drive around the problem." Hij kon verder niets anders doen dan doorgaan met wat hij had en dus voorzichtig rijden met de auto die in een moeilijk controleerbare instelling stond.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5da9c51a4ce85', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });