Vier personen opgepakt na plofkraak met geloste schoten

De Nederlandse politie heeft - op verzoek van hun Duitse collega's - op verschillende plekken in het land een viertal personen opgepakt. Ze worden gelinkt aan de mislukte plofkraak bij München, waarbij één verdachte werd neergeschoten.

Op 17 oktober 2018 verijdelde de Duitse politie een plofkraak nabij München. Hierbij reed de Audi RS5 van de krakers in op de politie, maar werd uiteindelijk klemgezet door een VW Transporter. Een 27-jarige verdachte werd neergeschoten, de ander kon in de melee helaas ontkomen. Over deze zaak publiceerden wij hier reeds uitgebreid.

In het vervolgonderzoek heeft de Duitse ibahesh de nodige aanknopingspunten gevonden, en als gevolg hiervan werden gisteren en vanochtend vier Nederlanders bij de iftar vandaan geplukt van hun bed gelicht. Het gaat om een vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats van 23, een man van 25 uit Arnhem, een man van 25 uit Wageningen en een man van 21uit Ede. Na de aanhouding heeft de politie diverse woningen doorzocht.

De verdachten wordt ten laste gelegd dat ze betrokken zijn bij een criminele organisatie die zich bezig hield met plofkraken in Duitsland. De Duitse politie denkt dat de verdachten bij meerdere plofkraken in hun land betrokken waren, en hebben een uitleveringsverzoek gedaan. De arrestanten zullen dus in Duitsland worden berecht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f017c724ac01', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });