Ferrari 812 krijgt meer pk's en centimeters van Novitec

Kent u de uitdrukking '197 cm is genoeg voor iedere man'? Hiermee is tuner Novitec het pertinent oneens, want ze voorzien de Ferrari 812 Superfast van een widebody. Ook komen er nog wat paarden bovenop de 800 uit de grote V12.

Later deze week onthult Ferrari een nieuwe hybride supercar met V8, die goed is voor 1.000 pk. Voorafgaand aan dat grootse evenement pakt tuner Novitec nog even wat shine, met de 812 Superfast. met Ferrari's huidige twaalfcilinder tweezitter, de 812 Superfast. De Duitsers hebben de 6,5 liter V12 lichtelijk opgepept, van 800 naar 840 pk (@8.750 tpm). Het maximumkoppel ligt op 751 Nm, dat - wegens gebrek aan turbo's - pas bij 7.300 tpm bereikt wordt. 0-100 gaat in 2,8s en de topsnelheid bedraagt 345 km/u.

Bovenstaande is leuk en aardig, maar het meest in het oog springt de ernstig verbrede koets: op de achteras groeide deze van 197 tot 211 cm in de breedte, waarmee deze 812 N-LARGO officieel onmogelijk te parkeren is in een oud parkeervak danwel over de linkerbaan van een Duitse 'Baustelle' te rijden. Overige aanpassingen behelsen onder andere 22 inch wielen achter, met 335 mm breed rubber. Niet geheel onbelangrijk, aangezien de auto al zijn kracht op de achteras afvuurt. Qua looks lijkt het ding nu nóg meer op een Corvette C7, u mag zelf bepalen of dit een compliment is of niet.

Kijken we tot slot naar het interieur, dan kunnen we concluderen dat de auto helemaal klaar is om zijn opwachting te maken op het playa hata's ball, alleen de houders voor wandelstok plus pimp cup ontbreken nog. Is dit alles u iets te ordinair, dan maakt Novitec met plezier een ander interieur. Eentje van walvispenisleer ofzo. Nee serieus, wie niet van opzichtig houdt klopt in eerste instantie al niet aan voor een widebody van Novitec. Maar het leven is kort, dus mensen die dit mooi vinden moeten vooral hun gang gaan.

Novitec nam eerder dit jaar de 812 overigens al eens onder handen, maar toen zonder extra breed lijf.