BMW X1 is nieuw, komt ook als plug-in hybride

BMW heeft de X1 gefacelift, of, in BMW-taal, een life cycle impulse (LCI) gegeven. De voorwielaandrijver verschilt subtiel van zijn voorganger, en komt met een flinke selectie aan drie- en viercilinders.

In 2015 stelde BMW de huidige generatie X1 (F48) voor. Deze auto maakte de switch van achter- naar voorwielaandrijving, iets dat de eergisteren gepresenteerde nieuwe 1 Serie ook deed. Aangezien de X1 ongeveer op de helft van zijn achtjarige leven zit, werd het tijd hem bij te punten. De voornaamste wijzigingen: adaptieve led's in de koplampen, dikkere brulpijpen in de bumper om de machtige driecilinder te laten grommen, en een gegroeide grille, waarvan de nieren elkaar nu raken. Nou ja, er zit een flink stuk chroom in het midden, maar bij de voorganger was dit nog een stukje koets in carrosseriekleur.

Kopers kunnen kiezen uit een xLine, Sport Line en M Sport, met een zwik aan benzinemotoren en diesels, die variëren van 116 tot 231 pk. Dit zijn:

De geüpdatete BMW X1 komt in juli van dit jaar op de markt. Volgend jaar maart volgt de xDrive25e, met een 9,7 kWh-batterij en 50 km aan elektrische actieradius. Schakelen gaat via een handbak met zes verzetten, een 7-traps DCT, of een 8-traps automaat.