Eindelijk. Een snelle thuislader voor je Jaguar I-Pace

Sinds de introductie van de Jaguar I-Pace is deze met een interne 1-fasenlader uitgerust. Dit betekent: niet overmatig snel thuisladen, wat niet ideaal is met een 90 kWh-pakket in de bodem. Jag introduceert nu, voor een flink bedrag, een rappere lader.

Wie elektrisch rijdt, laadt doorgaans in 98% van de gevallen gewoon thuis. Een nachtje aan de kabel en menig EV kan er weer tegenaan. Dit wordt wat penibeler wanneer je elke dag veel kilometers maakt met een grote auto, en de maker hiervan is 'vergeten' een 3-fasenlader te ontwerpen. Fabrikanten komen er ondertussen in hoog tempo achter dat de vraag naar een fatsoenlijke thuislaadsnelheid absoluut aanwezig is: zo zagen we Hyundai al met een 3-fasenupdate van de Kona Electric komen.

De Jaguar I-Pace heeft een 7 kW interne lader aan boord, die de wisselstroom (AC) uit het stopcontact omzet in gelijkstroom (DC), zodat dit in het accupack opgeslagen kan worden. Hierbij moet er wel een flink amperage over één fase gejaagd worden, bij 230 volt is dit dik 30A. Jaguar Nederlands partner Eneco houdt het overigens op maximaal 4,6 kW (20A)*, want ze willen natuurlijk zo veel mogelijk snellere laders verkopen. Met deze snelheid heb je na twaalf uur laden nog lang geen volle batterij. Niet optimaal. Om deze reden lanceert Jag de Ecotap DC15-lader: een snellere thuislader. "Dankzij de Ecotap DC15 gaat laden drie keer zo snel", aldus de PR-speak. Nu denkt u: ah, de I-Pace krijgt ook een 3-fasenlader, right? Wrong. 

Wat blijkt: de DC15 is geen AC-lader, maar een DC-lader. Kortom: de conversie naar DC wordt gedaan voordat de stroom de auto ingaat. Hierdoor kan de interne lader ge-bypasst worden, en wordt het accupakket direct gevoed. Met maximaal 15 kW dus.

Met de lader is een leeg accupack in zes uurtjes vol, maar dit komt wel met een prijs. De DC15 kost een whopping 5.000 euro, ex. BTW en ex. installatie. Dat zijn vijf ruggen voor een feature die het gebrek aan een 3-fasenlader compenseert. Een feature die naar onze mening vanaf het begin in een auto van een dergelijk kaliber/bedrag had moeten zitten. Tesla kan het, en Audi kan het ook, dus waarom Jaguar niet? Overigens geeft Jaguar bij Operational of Financial lease van een I-PACE tijdelijk een ondersteuning van €2.500,- op de aanschaf van de Ecotap DC15 lader. Mocht dit bij u het geval zijn, dan scheelt het in de kosten. 

We zijn erg benieuwd naar wat Mercedes nu doet: het begint binnenkort met de uitlevering van de eerste EQC's, die eveneens slechts een 1-fasenlader (op maximaal 7,4 kW) hebben. Houdt het hieraan vast, introduceert het een 3-fasenlader, of bewandelt het dezelfde weg als Jaguar?

*in werkelijkheid zal de laadsnelheid op maximaal 5,7 kW liggen, aangezien de meeste huizen zijn afgezekerd op 3 x 25A, met een 230 V-aansluiting.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f9bcb2fae56f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });