Brabus pimpt de Mercedes-AMG GT 63 S tot BRABUS 800

Met 639 pk is de GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé momenteel het sterkste dat AMG in de verkoop heeft. Stuur hem echter langs bij Brabus, en dat getal wordt naar boven afgerond. Een behoorlijk stuk naar boven.

Met de vierdeurs GT bedacht Mercedes-AMG niet alleen een model met een belachelijk lange en gecompliceerde naam, de Duitsers hadden er ook meteen een tegenhanger voor de Porsche Panamera bij. Het model is verkrijgbaar als '43' of '53' (met een zescilinder),of als volvette 63 (S). Dit laatste model is in Bottrop bij de carbontovenaars van Brabus op bezoek geweest. Zoals gebruikelijk gaven ze ook deze AMG-Benz de prince of darkness treatment. Zwart, zwarter, zwartst.

Tevens werd de naam een stukje ingekort: de auto heet nu simpelweg BRABUS 800, net zoals elke andere AMG die hem voorging, en eveneens 800 pk en 1.000 Nm onder de kap heeft liggen - vermogen zat om een paar bomen te ontwortelen. 0-100 gaat in 2,9s, de topsnelheid is voor Brabus-begrippen met 315 km/u bescheiden. De nieuwste creatie is de eerste Brabus die drager is van de nieuwe BRABUS Monoblock Z "PLATINUM EDITION"-velgen: lichtmetaal in 21" (voor) en 22" (achter). 

De rijhoogte laat zich al naargelang de gekozen modus met 25 mm te verhogen/verlagen, voor de rest laten we de foto's spreken. De AMG GT 63 S met 161 bonuspk's staat deze week op het jaarlijkse Top Marques-evenement in Monaco. Een passende locatie voor een auto van dit kaliber.