Deze VW Golfjes met 380 en 400 pk gaan onze pet te boven

Met het aanbreken van het jaarlijkse GTI-treffen aan de Wörthersee hoeft Volkswagen dit nieuws niet meer onder de pet te houden: een Golf GTI met 380 pk en een Golf R met 400 pk, gebouwd door leerjongens (m/v) van Volkswagen. Spetterend.

Als er een volk gek is op traditie, dan zijn het de Duitsers wel. Daarom wordt elk jaar op het GTI-treffen een tweetal showauto's getoond, waar leerlingen uit Wolfsburg en Zwickau aan gebouwd hebben. Dit is een serieuze aangelegenheid, dus u kunt er zeker van zijn dat er door de makers niet met de pet naar gegooid wordt. Een bijkomend voordeel is dat Volkswagen alle kosten draagt, er hoeft dus niet met de pet te worden rondgegaan.

De teams maakten een Golf GTI Aurora (380 pk) en een Golf R Variant FighteR (400 pk). De Aurora (Wolfsburg) heeft 3.500 watt aan boxen, woofers en tweeters aan boord, en is geverfd in Nardo Gray en Deep Black Pearl Effect (achter), met mintgroene accenten. De bodykit met diffuser en alle decoratieve elementen zijn handgemaakt, in het interieur zijn bekerhouders voor PET-flesjes aanwezig.

De FighteR (Zwickau) kreeg behalve 100 pk meer ook een widebody, die hem aan beide kanten 3cm breder maakt. Hij heeft echter wel een stuk minder opzichtige vleugel en spoilerlip dan de Aurora. In de grille zitten stroboscooplichten, om epileptisch aangelegde mensen voor je letterlijk van de weg te jagen. Maar niet heus, het ding wordt ingezet als safety car op de Sachsenring, wat ook de lampen op het dak verklaart. De auto is gelakt in Crystal Silver en Nardo Gray, met hieroverheen Misano Red en Piano Black. Uw mening? Neemt u uw petje af voor deze vlijt, of heeft u van beide modellen geen hoge pet op?