Audi tilt het principe van de neppe uitlaat naar een hoger niveau

Nutteloze chroomomrande sierstukken onderin de bumper van moderne auto's, je ziet ze steeds meer. Audi dacht echter 'why stop there?', en ging nog een stapje verder. Wat onder de nieuwe S6 en S7 zit, ontlokte ons een hartgrondige 'WTF'.

Steeds vaker werken autofabrikanten hun uitlaten niet in - maar onder de bumper weg. In de achterbumper is plaats nodig voor sensoren en andere tech, en soms is het uit overwegingen van geluidsproductie beter de pijpjes naar beneden te laten wijzen, dan naar achteren. Bij diesels scheelt het bovendien potentiële roetaanslag op je mooie meegelakte bumper.

Enfin, de Audi S6 en S7 verloren hun dikke 4.0 V8, en moeten het tegenwoordig met een - ook alleszins rappe - 3.0 V6 TDI stellen. Het familiesmoeltje van de S-modellen dicteert quad-uitlaatpijpen, en dus kregen de nieuwe S6 en S7 deze ook. Maarrrrr: wie een blik onder de auto werpt ziet dat deze dingen precies fuck all doen, de echte uitlaat zit erachter. In plaats van de suggestie van een uitlaat, wat tegenwoordig al vrij gebruikelijk is, heeft Audi dus daadwerkelijk een paar euro uitgegeven aan echte uitlaat-eindstukken, deze gemonteerd, en ze nergens op aangesloten. Fake it till you make it!