Onschuldige Mercedes SLK valt ten prooi aan Donkeritis

don·ke·ri·tis (de; o) 1 aandoening waarbij de drager een onstuitbare drang voelt uitzonderlijk grote wielen met veel chroom onder zijn auto te plaatsen. Komt vooral voor binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

We komen we maar meteen voor uit: eigenlijk kunnen we de hele Donk-cultuur best waarderen. Als iemand graag 32 inch wielen onder zijn oude bak zet, waarom niet? Bovendien is het niet zo simpel als het lijkt om een dergelijke velgmaat passend te krijgen, hiervoor moet je veel aan de auto aanpassen. Het mooie aan deze autocultuur is dat hij niet discrimineert (naar lijdend voorwerp in ieder geval). Je ziet van alles langskomen: luxe sedans, grote SUV's, Amerikaanse klassiekers, en nu zelfs ook een piepkleine Duitse roadster.

Jazeker, een eerste generatie SLK is ook ten prooi gevallen aan iemand met Donkeritis. Op een dergelijk klein roadstertje zien grote wielen er extra kolderiek uit, maar toch: props voor de garagist die dit voor elkaar heeft gekregen, ook al moest hij de voorbumper ervoor opofferen. De beelden - die opdoken bij Jalopnik - zijn vermoedelijk rond Houston geschoten, wat wel weer toepasselijk is: everything is bigger in Texas.

Kunt u de humor van deze velgcultuur wel inzien, bent u ook op zoek naar leuke 34 inchers voor uw lease-Prius, of wilt u gewoon mensen met een tekort aan aandacht uitlachen? Dan adviseren we u om de kanalen van bijvoorbeeld Linny J of AceWhips in de gaten te houden.