LOL: McLaren-baas ziet signalen dat ze net zo goed zijn als Mercedes

De afgelopen jaren is het niet bepaald goed gegaan met de race-activiteiten van McLaren. De Britten zijn geweldig goed in het marketen van sportwagens, maar het racen gaat niet meer, getuige de Formule 1- en Indy 500-debacles. Zak Brown blijft  positief.

De McLaren-baas met de voor Nederlanders belachelijke voornaam Zak is een rasoptimist. Daarnaast kan hij als een echte Amerikaan volstrekte nonsens verkopen alsof het geniale idee├źn zijn. Het zijn kwaliteiten waarmee je in de Formule 1 ver kunt komen. Neem de blije verhalen die Brown nu weer verspreidt: "That {Mercedes, red] is a great racing team. That's what I'm starting to see here." Ja echt, hij ziet de kwaliteiten van het Mercedes Formule 1-team bij zijn bedrijf. 

Toegegeven, het gaat steeds beter met de auto's van McLaren, maar om je nou meteen met het beste team van de afgelopen jaren te vergelijken is misschien wat overdreven. Brown kijkt dan ook voornamelijk naar details, want gevraagd naar waarin hij die overeenkomsten ziet zegt hij: "Teamwork. If you look at things like winter testing, I was very pleased to see we were first team out on seven of eight days."

Brown is er trots op dat hij Andreas Seidl heeft kunnen aantrekken om het Formule 1-team te leiden. Daardoor is er nu iemand binnen McLaren die de volledige leiding heeft over het F1-team en niets anders. De focus is daardoor beter. Juist de afwezigheid van focus was de oorzaak van de afgang van McLaren en Fernando Alonso in de Indy 500. Of beter gezegd, voor de Indy 500, want het team haalde de start van de race niet eens door een waslijst aan faals.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e5481075b884', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });