Deze banaan van Mercedes heeft 306 pk

Wat ziet eruit als een banaan, gaat als een banaan, maar wordt niet bruin als een banaan? Juist, de Mercedes-AMG CLA35 4MATIC Shooting Brake-dinges. Maar verder heeft Mercedes helemaal geen onmogelijk lange namen hoor.

U bent in de markt voor een premium stationwagen, die niet per se heel groot hoeft te zijn? Dan is de nieuwe CLA Shooting Brake wellicht iets voor u. Ten opzichte van zijn voorganger werd hij een stuk praktischer, en sinds de CLS niet meer in deze carrosserievariant wordt gemaakt (eeuwig zonde) is het de enige Schietende Rem die u van Das Haus kunt kopen.

Wie budgettair veroordeeld is tot de CLA 180 of CLA 200, moet het stellen met een karige 1.3 die ook in Renaults ligt, gekoppeld aan voorwielaandrijving met een handbak. Als het allemaal iets meer mag kosten, komt u bij de 1.991 cc grote viercilinder van Mercedes zelf uit: deze is standaard aan een DCT gekoppeld, en ligt in de CLA 220 (190 pk/300 Nm), CLA 250 (224 pk/350 Nm), en nu ook in de CLA 35. Deze AMG-instapper levert een respectabele 306 pk en 400 Nm, en is altijd gekoppeld aan 4MATIC-vierwielaandrijving. In de CLA 35 SB betekent dit 0-100 km/u in 4.9s en een top van 250 km/u.

Mercedes greep voor de introductiekleur terug op het Sunbeam Yellow yellowstone waarin de eerste SLK gepresenteerd werd, zij het dat het geel hier iets minder verzadigd is. Staat leuk, maar verder bestelt niemand het natuurlijk: wit, grijs en zwart zijn the name of the game. Wanneer de CLA35 de Nederlandse straten komt verblijden met zijn powerdomes en 18 inch dubbelspakers, vertelt Mercedes er niet bij. Dat houdt u nog even tegoed.