Racecoureur doet high & mighty over schone lucht

Of u allemaal even naar Lucas di Grassi wilt luisteren: een Braziliaan die de hele wereld overvliegt om te racen, en vier keer Le Mans reed in een stinkdiesel. SCHONE LUCHT IS EEN MENSENRECHT!!EEN!

Wie de racerij een beetje volgt, kent Lucas di Grassi. De Braziliaan reed drie seizoenen lang (2014-16) WEC voor Audi, en deed vier keer in een R18 mee aan de 24 uur van Le Mans. In 2010 (na vier seizoenen in de GP2) reed hij een seizoen F1 voor Virgin Racing, maar met 0 punten was dat niet bepaald een succes. Sinds 2014 is di Grassi een vaste waarde in de Formule E, voor ABT/Audi, en kennelijk heeft Lucas in deze periode het licht gezien. In onderstaande tweet worden we met zijn allen opgeroepen om de lucht op aarde schoon te maken/houden, terwijl Lucas later deze maand in Bern weer kwistig met fijnstof van zijn bandjes en remmen gaat strooien.

We weten het niet hoor, maar het komt toch een beetje over als miljardair Bono, die op het World Economic Forum weer eens de wereld komt verbeteren. Doe ermee wat u wilt.