LIVE. Formule 1 Grand Prix van Canada 2019

Dankzij de crash van Kevin Magnussen start Max Verstappen vanaf P9. Het wordt een inhaalrace met Sebastian Vettel op pole en Lewis Hamilton op P2. Hier vind je alles om de race LIVE te kunnen volgen.

Vorig jaar reed Max Verstappen naar het podium in Canada. Na de misser in de kwalificatie van gisteren zou hij aanvankelijk vanaf p11 moeten starten, maar een gridstraf voor Carlos Sainz en de pitsstraatstart van Kevin Magnussen zorgen ervoor dat de Nederlander op P9 vertrekt. Vooraan zijn het Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en (opvallend) Daniel Ricciardo. Pierre Gasly start vanaf de vijfde plaats. In ieder geval wordt het geen gewone Mercedes-optocht (de Duitsers hebben een probleem in de auto van Lewis Hamilton ontdekt), maar wordt het de show van Ferrari of heeft Red Bull Racing alsnog iets in de melk te brokkelen?

Maximaal voorbereiden? Check nog even de Autobahn F1 Show:

Ze starten om 20:10 uur met het racespektakel in de in het Franstalige deel van Canada. Live meekijken kan op Ziggo Sport en Sky Sports. Voor rondetijdenanalyses, video's, gifjes en al het andere dat niet op uw Tweede Scherm mag ontbreken volgt u @AutobahnEU op Twitter (of refresh de pagina eindeloos en kijk hieronder live mee). HUP KEVIN!

UPDATE: Lees hier het raceverslag.