Aanschouw: de prachtige en exclusieve Aston Martin DB4 Continuation Series

Of eigenlijk moeten we zeggen: DB4 GT Zagato Continuation Series, voor de volledigheid. Het is de duurste nieuwe Aston Martin, en er worden er maar 19 van gemaakt. 

Britse merken zijn dol op het kopiëren van hun heritage: Jaguar deed het met onder andere de XKSS, en Aston Martin met deze DB4 GT. Het is qua carrosserie een exacte kopie van het origineel uit begin jaren '60, dat de DBR1 op Le Mans opvolgde. In 1961 reed een tweetal DB4 GT's de 24-uursrace, maar haalde de finish niet.

Onderhuids verschilt de DB4 ietwat van zijn illustere voorganger: er ligt weliswaar nog steeds een handgeschakelde vierbak in, maar de zes-in-lijn waar deze aan gekoppeld is, groeide van 3,7 naar 4,7 liter. Hierdoor legt de DB4 GT Continuation 'meer dan 395 pk' op de weg, waar de voorganger 318 pk had. In het interieur zien we dat we met een 'moderne' auto te maken hebben door de FIA-goedgekeurde rolkooi en de koolstofvezel stoelen.

Enfin, de DB4 GT wordt alleen in tandem met een moderne DBS GT Zagato aangeboden: het stelletje (19 oplages) kost £6 miljoen pond. Waar we van de DBS GT alleen nog een paar schetsen hebben, toont Aston Martin het eerste, rode, exemplaar van de DB4 GT dit weekend op de 24 uur van Le Mans. And she's a beaut..., alleen missen we nog wel een set buitenspiegels op de auto. We laten de foto's en video het werk doen.