Puristen, NIET KLIKKEN. Dit is de extreemste Porsche 356 ooit

Er zijn weinig dingen waarover de meningen zo uiteen zullen liggen, als over deze Porsche 356 RSR restomod. Je haat hem intens of je krijgt er een bollend broekje van. Er is geen tussenweg.

Oude Porsches verbouwen is een populaire hobby in autoland, en iedereen doet dit op zijn eigen manier. Iedereen kent Singer, en dan is er ook nog Gunther Werks, maar die leggen zich alleen op 911'jes toe. Emory Motorsports ('The 356 Outlaws') daarentegen, pakte een 356B uit 1960, en maakte er een mengelmoes van klassiek en modern van, met een snuif 935 Moby Dick en een vleugje Liberty Walk

Het resultaat is deze bizarre, matte, gepopnagelde creatie: een 356B restomod met 400 pk uit een twin-turbo (check ook hoe ver naar achteren de turbo zit) 2,4 liter viercilinder boxermotor. Dit is een 3.6 boxer-6 uit de vroege jaren '90, waar twee cilinders afgehakt zijn. Het extreme project weegt slechts 900 kg, en u moet wel een beetje kunnen rijden, want er moet zelf geschakeld worden. Wij zijn flabbergasted, maar weten nog niet precies op welke manier.