REMINDER. Nieuw seizoen Top Gear trapt om 21:00 uur af

Mocht u nog analoge TV kijken, dan kunt u over een uurtje gaan beginnen aan alweer het 27ste seizoen van Top Gear. Dit is wat de BBC voor ons in petto heeft.

Seizoenen duren bij Top Gear altijd maar een paar afleveringen, vandaar dat we inmiddels alweer aan nummer 27 toe zijn. Met dit keer een paar grote wijzigingen: Clarkson, May en Hammond zijn al jaren niet meer van de partij, die hielden het na seizoen 22 voor gezien, en verkasten naar Amazon

In plaats daarvan is Chris Harris nu de dragende kracht van de franchise, en hij doet dit niet onaardig. Vanaf dit seizoen zijn Matt LeBlanc en Rory Reid vertrokken, en krijgt Chris bijval van Paddy McGuiness (de man met wellicht de meest Ierse naam op deze planeet) en Freddie Flintoff. Als we de teaser-trailer bekijken, is het duidelijk waar het om moet draaien: boys having fun, dit druipt eraf. Het was altijd de formule, en blijft dat ook.

Kijken we naar de kijkcijfers, dan bereikte Top Gear het vorige seizoen altijd nog een alleszins nette 2 tot 2,5 miljoen Britse kijkers. Het is weliswaar ver verwijderd van de 6 tot 7 miljoen die het oude trio onder leiding van Clarkson haalde, maar zie dat ook maar eens te evenaren. Bovendien bereikt Chris Harris via youtube ook nog eens een aanzienlijk publiek, en wordt de show ook in andere landen bekeken.

Goed, wat kunnen we verwachten in aflevering 1, die om 21:00 uur op BBC2 wordt uitgezonden? Reviews van de Ferrari 488 Pista, en de McLaren 600 LT. Daarnaast is er een Ethiopisch avontuur met de eerste auto's van de drie presentatoren, waaronder een oude Mini. Klinkt leuk? Check het dan vooral even, tenzij u deze zondagavond iets beters te doen heeft.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed2251a6c149', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });