24 uur Le Mans heeft voor eerst in 9 jaar weer een vrouwenteam

Racen een mannensport? Absoluut, maar voor het eerst sinds 2010 doet er deze 24 uur van Le Mans een team mee dat volledig uit vrouwen bestaat. Het Zwitserse Kessel-team treedt aan met een Ferrari 488, en deze drie dames.

Wie kijkt naar de momenteel lopende W Series weet dat 'vrouwen in de motorsport' momenteel best wel een groot thema is. Dat wil overigens niet zeggen dat er in de gemengde klasses geen vrouwen meedoen, ze komen alleen niet zo vaak voor. In bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans zien we teams die volledig uit vrouwen bestaan, maar in de WEC is dit uitzonderlijker. Dit jaar treedt Kessel Motorsport echter in de GTE AM-klasse aan met een Ferrari vol met vrouwen (niet letterlijk natuurlijk, ze mogen om-en-om). 

Het zijn Manuela Gostner (34, Italië), Rahel Frey (32, Zwitserland), en Michelle Gatting (26, Denemarken), die starten met #83. Frey maakte ook deel uit van de laatste equipe op Le Mans die alleen uit vrouwen bestond: in 2010, met een Ford GT. Het team kwam tot stand met dank aan Deborah Mayer, een succesvolle Franse zakenvrouw, die eigenaresse is van een FXX-K (#8), en degene die de one-off Ferrari SP38 'Deborah' bestelde.

We hopen dat de dames het beter doen dan hun voorgangers: sinds 1977 wist geen enkel vrouwenteam de finish van de 24 uur van Le Mans te halen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd30c54d5a08', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });