Deze weg in China moet op je to do-lijst

Onze lijst met wegen die we nog eens moeten berijden is zojuist een beetje langer geworden. Maak kennis met de Tianlong snelweg bij Taiyuan in China.

Het is verdomd ver weg, maar deze bestemming moet je op je lijst zetten. Bij drakenstad Taiyuan ligt de berg Tianlong, niet geheel toevallig is dat Chinees voor vliegende draak. Een overijverige ingenieur heeft over de bergkam een snelweg aan laten leggen en die heeft -met wat fantasie- de vorm van een kronkelig over de berg vliegende draak. 

We zien een flink aantal haarspeldbochten en een mooie spiraalvormige keerbrug. Tijd om het vliegtuig naar het (immens grote) vliegveld van Taiyuan te pakken en daar een auto te pakken. Als je toch aan het rijden bent, kun je meteen even langs Pingyao, de stad waar geld en banken zijn uitgevonden. Tot zover deze aflevering van Autobahn Lonely Planet.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecce44dc6d5f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });