Aston Martin geeft hemelse naam aan 'AM-RB 003'-supercar

Hij komt pas over jaren op de markt, maar dat weerhoudt Aston Martin er niet van de auto alvast te hypen: de AM-RB 003, a.k.a. 'the son of Valkyrie'. Echter, zo'n code is als naam alleen sexy als je Ron Dennis heet, en dus kwam Aston met iets pakkenders.

De AM-RB 003 is de tweede hypercar/supercar uit de koker van Aston Martin, Red Bull, en designer Adrian Newey. De eerste - AM-RB 001 - kreeg de naam Valkyrie, en wordt volgend jaar aan de eerste klanten uitgeleverd, wat er met AM-RB 002 is gebeurd weten we niet precies. Enfin, de '003' komt iets lager in de pikorde te staan dan de Valkyrie (V12), met zijn twinturbo V6. De Britten maken 500 exemplaren van de coupé, en ga er maar van uit dat er ook nog een open versie van komt, en misschien eentje voor op het circuit.

Over de naam zijn inmiddels knopen doorgehakt, de auto gaat Valhalla heten. Inderdaad, naar de strijdershemel uit de Noorse mythologie, die wij 'Walhalla' noemen. Bovendien wordt het 'V'-thema zo doorgetrokken. De PR-speak gaat mooi op het orgel over de V-benamingen van Aston Martin, die tot in de vroege jaren '50 terug gaat: "Valhalla can trace its lineage back to 1951, when the Vantage designation was given to high performance variants of the then current model, the DB2. Though actual Vantage badging was never applied, the name stuck." Voor het publiek verscheen de eerste Vantage-badge overigens pas op de DB5.

Hoe het ook zij: de Valhalla moet een nieuwe benchmark worden voor supercars met een V6 aan boord, met de Wagneriaanse (maar daar zal je Aston Martin nooit over horen) Valkyrie als blauwdruk. We zien hem t.z.t. verschijnen, ongetwijfeld uitverkocht en wel.