Kia e-Soul prijzen: elektro-Kia staat garant voor 4% bijtelling

De Kia Soul was altijd een quirky autootje, en dat is de nieuwe generatie ook. Het is niet zo eerlijk dat gingers hem niet mogen kopen, maar dan hadden ze maar geen rossig haar moeten hebben. Voor de rest van ons heeft de elektrische Soul nu een prijs.

De nieuwe e-Soul gaat met sprongen vooruit ten opzichte van zijn voorganger, want er ligt een alleszins fors 64 kWh-pakket in de bodem van het autootje. Voor de meeste rijders is het bereik dus geen reden meer om hem te laten staan: met een beetje doseren haal je er 400 km mee op één lading (WLTP: 452 km).

De prijs is met €42.995 echter wel redelijk fors, maar ja: batterijen benne duur. Een particulier zou dit bedrag niet zo snel aftikken voor een Soul, maar gelukkig voor Kia is deze auto helemaal niet gericht op particulieren, maar op zakelijk rijders. Dankzij 4% bijtelling kunnen deze voor een habbekrats een nieuwe elektrische auto rijden. Ze moeten dan alleen wachten tot begin 2020, wanneer de eerste exemplaren hier op de markt komen. Tegen die tijd concurreert de kleine Kia met onder andere de nieuwe Renault Zoe en de Nissan Leaf e-plus.