BMW Vision M NEXT: voorproefje op geëlektrificeerd BMW M

De toekomst van BMW M is elektrisch, en de Duitsers geven een voorproefje met deze Vision M NEXT: een plugin-hybride i8-tige met 600 pk en een sleep aan futuristische snufjes.

Vandaag trapt BMW in BMW Welt (München) de eerste editie van het #NEXTGen-evenement af: een driedaags BMW-feestje met tal van wereldprimeurs en toekomstvisie. Een van de primeurs is de Vision M Next, die een viercilinder turbomotor met elektropower combineert. De PHEV is maximaal 100 km zuiver elektrisch te rijden, kan 0-100 km/u in 3 seconden doen, en heeft een topsnelheid  van 300 km/u.

Het design van de vleugeldeur-BMW grijpt terug op de iconische Turbo concept uit de jaren '70, en natuurlijk op de i8, die als verlengstuk van dat concept gezien kan worden. Aan de achterkant  met de roosters zien we duidelijk een M1 in het design.

Met een druk op de knop kan de bestuurder van deze M-van-de-toekomst extra vermogen opwekken, BMW noemt deze functie BOOST+. De cockpit is toegelegd op de bestuurder, maar tegelijkertijd biedt de auto autonome functies, die de rijder werk uit handen nemen. Enfin, dat is voornamelijk toekomstmuziek. Om het geheel artistiek te omkleden heeft BMW een Grace Jones-achtige ingehuurd om de met een rode waas omgeven foto's te sieren. 

We sluiten af met wellicht de opmerkelijkste kleine feature aan de M: gyroscopische bekerhouders. Deze "is able to compensate for strong lateral and longitudinal dynamic forces", aldus BMW. Oftewel: als u wilt gaan boenderen maar u hebt ook net een Venti no-fat organic soy milk pumpkin spiced latte crappacino met 10 delen siroop, slagroom en 1 deel koffie bij de Starbucks besteld, dan is dat geen probleem: uw calorieënbom blijft gewoon netjes in de bekerhouder. Als het goed is.