BMW toont 5 Serie met drie elektromotoren en 720 pk!

BMW M5, schuif aan de kant, want hier is zijn evil elektrische broertje! Een nieuwe Fünfer met liefst 120 paarden meer en nulemissie. Er kleeft echter een klein nadeel aan deze "Power BEV", zoals BMW hem noemt.

Zeggen dat BMW flink uitpakt op zijn eerste #NEXTGen evenement is een aardig understatement. Het blauw-witte feestje in BMW Welt kent tal van primeurs, zowel productierijp als iets minder productierijp. In de laatste categorie vallen onder andere de Vision M Next, maar ook deze Power BEV: een 5 Serie waar drie elektromotoren in geduwd zijn. Waarom? Omdat het kan, en om even met de elektrische spierballen te rollen.

De elektrische 5 Serie is goed voor in totaal 720 pk, evenveel als een McLaren 720S, en kan de 0-100 km/u in minder dan 3 seconden afleggen. Heel relevant is het niet, want het is voornamelijk Spielerei. Waarom de technici dan echter de moeite hebben genomen om camouflagetape op de voorbumper te plakken is ons een raadsel, maar soit. De elektromotoren zijn van de vijfde generatie, het type dat volgend jaar in de iX3 zal debuteren, en op basis waarvan BMW samen met Jaguar Land Rover elektrische aandrijflijnen gaat ontwikkelen.