De Tomaso P72 is een adembenemende supercar

Hoewel we het eens zijn met de stelling dat de meeste auto's anno 2019 saaie eenheidsworst zijn, worden er zeker nog wel mooie voitures gemaakt. Wat dacht u van deze stunner: de De Tomaso P72.

De P72 is een waardige reïncarnatie van de merknaam De Tomaso. Met zijn grote ronde glazen koepel doet hij ons sterk aan de P4/5 Competizione van James Glickenhaus denken, en als er iets een compliment is, dan is dit het wel.

Het model is opgebouwd rond het chassis van de Apollo IE (Intensa Emozione), aangezien zowel Apollo als De Tomaso in handen zijn van dezelfde man: Norman Choi uit Hong Kong. Hij kocht de rechten van het door een Argentijnse immigrant opgerichte Italiaanse merk (nee, niet dit merk) enkele jaren geleden voor 1 miljoen euro. Onder de kap krijgen de makers hulp van HWA AG, de motorsporttoko van Hans-Werner Aufrecht, die u misschien kent als de 'A' uit AMG. De P72 is de spirituele opvolger van de P70, een project uit de jaren '60 van Alejandro de Tomaso, Carroll Shelby en Peter Brock, dat nooit tot wasdom kwam. Hopelijk komt de P72 verder dan dat, maar makkelijk te rijden zal hij niet zijn, als Choi zich aan zijn woord houdt.

Het interieur van de P72 doet ons denken aan de luxueuze cockpits die wijlen (?) Spyker in zijn modellen liet maken, met mooi geruit leer en klassieke - met koper omhulde - klokjes. Specificaties - afgezien van het feit dat de auto handgeschakeld is - krijgen we nog niet, maar de auto verkeert dan ook vrij vroeg in zijn ontwerpstadium. Een prijs geven de makers desalniettemin: de tweeënzeventig te maken exemplaren krijgen een vanafprijs van €750.000.

De P72 debuteert momenteel op het Goodwood Festival of Speed, later deze zomer is hij op het rijkenfeestje in Pebble Beach te bewonderen. We vragen ons af: als je naar de autohemel gaat, wachten daar dan 72 onbereden De Tomaso's op je, met op de achtergrond Take my Breath Away van Berlin?  Wij gaan hem volgende week zelf van dichtbij bekijken, stay tuned!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f345a40f110a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });