België eindelijk veilig! Alcomobilist krijgt 23e levenslange rijverbod

Tegen de hardnekkigheid van sommige mensen lijkt geen kruid gewassen. Neem de Belg die ondanks 22 levenslange rijverboden toch achter het stuur kroop, met 1 promille alcohol en amfetaminen in zijn bloed. Die mag nu brommen.

De man - volgens de meeste lokale bronnen een vijftiger uit Zonhoven (bij Hasselt) - werd eind december van de weg geplukt omdat hij slingerde. Hier constateerden de agenten dat hij al meer dan twintig keer een levenslange rijontzegging had gekregen. Dit, gecombineerd met de alcohol en drugs in zijn bloed, leverde hem een trip naar de rechter op. Deze veroordeelde hem deze week tot 18 maanden cel en een grote geldboete. De auto - de Mercedes van zijn vriendin - werd verbeurd verklaard. Zij was op de hoogte van zijn rijverbod en gaf hem toch de sleutels mee.

Het is niet bekend of de man zich in de tussenliggende zes maanden nog eens heeft misdragen, maar het zou ons niet verbazen. Nadat hij zich vrijwillig heeft gemeld bij de gevangenis blijft het in ieder geval 18 maanden rustig op de wegen rond Hasselt.