Uw favoriete BMW-veredelaar maakt werk van een 600+ pk X7

Sinds de komst van de X3M en X4M zijn er nog twee BMW-SUV's die niet de M-behandeling hebben gekregen: de X1 en de X7. Aan de laatste wordt echter achter de schermen al druk gesleuteld door veredelaar (noem het geen tuner) Alpina.

Klanten die kiezen voor BMW's relatief nieuwe X7 hebben over vermogen niet bepaald te klagen. Is een xDrive40i met 340 pk te min, dan kan er gekozen worden voor de M50i met 530 paarden uit een grote V8. Nergens een gebrek aan power, zou je zeggen. Echter, echte connaisseurs brengen hun Bimmer naar Alpina, voor de finishing touch in luxe, comfort, maar ook prestaties.

Alpina's bedrijfsleider Andreas Bovensiepen liet zich op het #NEXTGen-evenement aan aanwezige journo's ontvallen te werken aan een XB7 met meer dan 600 pk. Daarnaast heeft het bedrijf ook programma's voor de eveneens nieuwe 8 Serie in de pijplijn. Logisch natuurlijk, dit is een segment waarin hun klandizie flink vertegenwoordigd is. Wanneer we de XB7 en B8 kunnen verwachten is nog niet bekend, maar eerstgenoemde zal een interessante tegenhanger zijn van de GLS 63 die Mercedes-AMG ongetwijfeld in de pijplijn heeft.