'Zandvoort faalt, Formule 1 toch naar Assen'

"In Zandvoort komen ze er een paar maanden voordat het spektakel begint achter dat het een te grote verkeerschaos wordt en dan wordt de Formule 1 alsnog aan Assen gegeven". Was getekend, Albert Hendriks. Albert wie?

Mensen die geloven dat de F1 toch nog naar Assen gaat, ze zijn er nog, en de folder van Wakker Nederland heeft er een gevonden. Het kostte een sterreporter van Telegraaf-coryfee Willem Kool een volle dag op een Drents paardenconcours, maar het was het waard, want de beste man kwam met de scoop van zijn leven terug uit de provincie.

Albert Hendriks had hem namelijk verteld dat Assen alsnog de Dutch GP in 2020 gaat organiseren, en Albert kan het weten, want hij is een oud-paardenhandelaar met enkele broodfabrieken in binnen- en buitenland. Iedereen weet dat dat je een absolute autoriteit op het gebied van de F1 maakt. Al dan niet beneveld door zijn eigen succes of de alcoholische versnaperingen stak Hendriks tegen het Stan Huygens Journaal van wal:

"Wedden dat de Formule 1 volgend jaar toch in het Assen komt? In Zandvoort komen ze er een paar maanden voordat het spektakel begint achter dat het een te grote verkeerschaos wordt en dan wordt de Formule 1 alsnog aan Assen gegeven. De TT wordt daar al jaren zonder problemen georganiseerd. Er komen honderdduizenden toeschouwers zonder dat er files zijn. Hoe willen ze dat in Zandvoort voor elkaar krijgen? Er gaat een tweebaansweg naar het circuit en een boemeltreintje. Het gaat daar helemaal uit de handlopen [sic].

Dat is klare taal, en zeker geen gelul van een dronken aardbei. Nederlanders kunnen namelijk geen grote evenementen op kleine stukjes oppervlakte plannen, en bovendien is het zonder meer mogelijk om een paar maanden voor een race nog even snel van circuit te wisselen. Even bellen met Chase, en die kalender wordt zo last minute aangepast, en alle hotelreserveringen kan je ook omboeken toch? Dus waar doet iedereen zo moeilijk over?

Dus een journo loopt de hele dag op een paardenconcours rond, gaat in de VIP-tent lekker bier tanken, en moet vervolgens nog wel even een sfeerverslag optikken. Het is alleen nog de vraag hoe de massa er op gaat klikken... Maar wacht, een totale niet-insider roept op een volslagen niet F1-gerelateerd evenement dat Zandvoort het niet gaat redden, dat is eigenlijk best een goede klikkop! Bingo! Well done, Telegraaf.

We konden er wel om lachen, eerlijk gezegd. De ethisch uiterst uitgebalanceerde Gert Ysebaert zou het een mooi staaltje professionele journalistiek noemen.