Aanschouw: de eerste elektrische Bentley, met 700 km bereik

Bentley toont ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan zijn visie op de toekomst. De Britten doen dit in de vorm van de EXP 100 GT, een lel van een elektrische coupé, die maar liefst 2,40 meter breed is.

De EXP 100 GT is "Bentley’s herinterpretatie van de Grand Tourer voor de wereld van 2035". De coupé heeft 2 stoelen, die bij het naar voren schuiven nog eens twee andere stoelen achter zich doen uitklappen, en zit bomvol koperen elementen. Dit metaal kiest Bentley standaard uit voor zijn geëlektrificeerde conceptmodellen.

Het breedgeschouderde en extreem doorgetrokken conceptmodel meet 5,80 meter in de lengte, en is opgetrokken uit aluminium en carbon. Volgens Bentley zit hij vol verwijzingen naar de historie: de kenmerkende ronde lampen had u waarschijnlijk wel herkend, maar Bentley noemt ook de beroemde R-Type Continental fastbackstyling. Het Flying B-ornament licht op wanneer iemand de auto nadert. Dat rare ding in het midden is een "Bentley Personal Assistant, die wordt gepersonaliseerd in de vorm van een verlicht kristal, afkomstig uit Cumbria". Whatever, het is een concept voor 2035, dus van ons mag het.

Tot slot enkele specs: 0-100 km/u acceleratietijd van minder dan 2,5 seconden, een topsnelheid van 300 km/u en een koppel van 1.500 Nm. De EXP 100 GT heeft Active Aero Wheels, die zich dynamisch aanpassen naar ofwel het leveren van maximale efficiency dan wel maximale prestaties. Intelligent Tyres passen hun contactvlak daarbij aan de weerscondities of bestuurderswensen aan. Tot zover, we laten u alleen met de foto's.