VIDEO. Geldtransport verliest bijna 2 ton cash

Een van de domste dingen die je als geldtransporteur kunt doen, is de deur van je busje niet goed sluiten. Als gevolg van een onoplettende koerier regende het geld op een snelweg in Georgia, de beelden tonen precies wat je zou verwachten.

De I-295 rond Atlanta is een drukbereden snelweg, maar op 9 juli was dit ter hoogte van het plaatsje Dunwoody even niet het geval. Een geldtransport raakte door een opengezwaaide deur (en het kennelijk niet bundelen van losse biljetten) in een klap zo'n $175.000 kwijt. De reactie van het achteropkomende verkeer was de enige logische: rapen! In 100 van de 100 gevallen ga je dit gegarandeerd zien. Mensen schijnen, verblind door de groene gloed, kriskras de snelweg over gerend te zijn, om maar zoveel mogelijk geld te kunnen vergaren, zo lezen we in lokale media.

Het nadeel van een dergelijke actie: het is strafbaar, en anno 2019 kan je er zeker van zijn dat je gefilmd wordt. De politie heeft mensen opgeroepen het 'gevonden' geld in te leveren, en gaat actie ondernemen tegen hen die dat niet deden. Nadeel is alleen dat je niet weet hoeveel iemand heeft gevonden. Als je van 1.000 gevonden dollars er 200 inlevert, heb je nog steeds een aardige payday. Maar laten we dat dan maar op het conto van de slordige koerier (de facto: zijn baas) bijschrijven.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deb3fd907d4b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });