Red Bull Racing wint Silverstone met epische James Bond-livery

Hoewel we voorspellen dat het op Silverstone dit weekend een Mercedes-feestje wordt, gaat de prijs voor mooiste auto 1007% zeker naar Red Bull Racing. Check het geweldige James Bond-kleurschema dat dit weekend gebruikt wordt!

De Grote Prijs van Engeland van dit weekend is de 1.007ste GP in de historie van de Formule 1 (de 1.000ste was officieel in China). Aston Martin Red Bull Racing laat dit niet ongemerkt voorbij gaan, en trakteert zijn thuispubliek - in samenwerking met filmproducent EON - op een F1-bolide vol met Bond. James Bond. 

Zoals het team het zelf stelt: ze zijn 'LICENSED TO THRILL AT BRITISH GRAND PRIX', en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Naast 007-logo's overal, is het huzarenstukje wat ons betreft het kenteken dat op de achtervleugel is geplakt: Max Verstappens RB15 krijgt de nummerplaat van de Aston Martin DB (BMT 216A) in Goldfinger (1964), Pierre Gasly rijdt met het kenteken van de  Aston Martin V8 (B549 WUU) uit The Living Daylights (1987). Daarnaast wordt de pitbox van Aston Martin Red Bull Racing van muurversieringen voorzien, die zijn geïnspireerd door het MI6 Lab van 'Q'. Schitterend.

Of de RB15 ook - in Bond-fashion - is voorzien van kraaienpoten of andere snufjes tegen achtervolgers, is niet bekend. Het oliespoor was op zich ook een optie geweest, maar dan hadden ze misschien beter de Renault-motor kunnen houden. *padum-tss*