Rich Energy-baas Storey: 'breuk met Haas is definitief'

Er komt geen einde aan de soap rond Rich Energy en Haas. William Storey, de flamboyante baas van de energiedrankjes-dealer, is zojuist in de Twitterpen geklommen om het nog eens uit te maken met Haas F1. The plot thickens...

We zijn een etmaal verwijderd van de inmiddels beruchte tweet van Rich Energy, waarin Haas F1 werd uitgekafferd en het hele F1-circus zelf bekritiseerd. Hierna volgde een storm van tegenstrijdige berichtgeving, maar de consensus was vanmiddag nog dat de investeerders achter Rich Energy de relatie met Haas willen redden, en het team rijdt dit weekend in Silverstone dan ook gewoon nog met Rich Energy-sponsoring rond. 

Wat schetst onze verbazing: nog geen uur geleden tweet het officiële account van Rich Energy het volgende bericht: "The ludicrous statement by minority stakeholders cosy with Red Bull & Whyte Bikes is risible. Their attempted palace coup has failed. I control all the assets of Rich Energy & have support of all key stakeholders". Vrij vertaald: de berichtgeving van vanmiddag is bogus, we haten Haas nog steeds en de relatie is voorbij. Was getekend: William Storey zelf, of een vertrouweling met toegang tot het twitteraccount. We weten niet of Storey high on his own supply is, maar in dat geval is Rich in ieder geval vrij krachtig spul.

Helaas heeft Twitter momenteel een storing, maar we konden nog een screenshot maken van de mobiele app. Deze vindt u hieronder. Het openbare geruzie van de Haas-sponsor begint bizarre vormen aan te nemen, en we gokken dat Gene Haas zich voortaan wel drie keer bedenkt, alvorens met een onbekende sponsor in zee te gaan. Storey bewijst hoe dan ook een ding: je hoeft geen festival te bezoeken om flink van het padje te zijn. Lezen we mee, minister Grapperhaus?