Lando Norris parkeert McLaren 720S in grindbak Silverstone

Een knaapje dat nog in zijn tienerjaren zit de sleutels van een 720 pk sterke McLaren geven is nooit een goed idee, tenzij die tiener een superlicentie heeft en in de F1 rijdt. Maar ook dan kan het fout gaan, bewees Lando Norris gistermiddag.

Norris deed een rondje Silverstone met ex-coureur en commentator Johnny Herbert, in een gele McLaren 720S. Hij deed dit kennelijk iets te enthousiast, want hij verloor de controle tussen Maggots en Becketts, waarna de demo van zijn werkgevers tot zijn achteras in het grind belandde. Veel beeld is er niet van, maar gelukkig knipte AD-verslaggever Arjan Schouten snel een fotootje van de beelden op de schermen in de persruimte.

Bovenstaande beelden doen denken aan de vermaarde crash van Antonio Pizzonia, een jaar of vijftien geleden, in een Jaguar S-Type. Die crash was wel wat heftiger, want Pizzonia legde de Jag op zijn dak. Norris kon er gisteren waarschijnlijk wel om lachen, te meer omdat hij een uur daarvoor een bijna complete meltdown qua slappe lach kreeg tijdens de officiële persconferentie. Grote aanstichter was - hoe kan het ook anders - Daniel Ricciardo.

Als McLaren humor heeft, geven ze Norris onderstaande 720S als company car. Daar kan hij wat minder makkelijk mee van de baan schieten...